Децата с увреждания в Асеновград се местят в нова сграда

Автор: Plovdiv Now 9650
Децата с увреждания в Асеновград се местят в нова сграда

Ремонтните дейности по преустройството на сградата на бившия Дом „Таню войвода” са към края си. Там ще бъде преместен Дневният център за деца с увреждания в Асеновград, а именно от площад „Бански” на улица „Шести януари” №14.

Проектът „Подобряване на социалната инфраструктура за деца с увреждания в Община Асеновград” се осъществява по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020”, Процедура: „Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца“ със срок на изпълнение 2 години. Общата му стойност е в размер на 100 000 лв.

Основната цел на проекта е подобряване на социалната инфраструктура за деца с увреждания в община Асеновград чрез подобряване на материалната база и на средата в ДЦДУ с цел предоставяне на качествена социална услуга.

В сградата са извършени функционални промени на първия етаж, позволяващи да се ползва за деца с проблеми в придвиждането, както и редица ремонтни дейности по подмяна на дограма, ВиК и електроинсталация и други.

В новия център ще се оборудват отделни кабинети за психолог, логопед и кинезитерапевт със специализирана техника и уреди за рехабилитация и развиване на фината моторика при децата.

Очаква се преместването на Детския център за деца с увреждания в новата сграда да стане до края на месец юни. В момента 25 деца ползват услугите на институцията.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина