Ден без автомобили в Асеновград: Пешеходен тур до крепостта и безплатен вход там

Автор: Plovdiv Now 4637
Ден без автомобили в Асеновград: Пешеходен тур до крепостта и безплатен вход там

Асеновград отбелязва Европейската седмица на мобилността 2020 г. , като гражданите са поканени да се включат в инициативата "Ден без автомобили", организирана от общината и полицията. Призовават се хората да оставят колите си поне за кратко и да ползват алтернативен транспорт.

Всеки може да се включи в импровизиран пешеходен тур до Асеновата крепост днес. "Ден без автомобили" ще бъде отбелязан и с безплатен вход на туристическия обект - от 09:00 ч. до 20:00 ч. Апелират се хората всеки да допринесе за опазване на околната среда, като се придвижва пеша.

Стойността на входния билет за Асеновата крепост през всички останали дни е без промяна - 4 лева за един човек, а за групови посещения (над 10 души) цената е 3 лева. Студентите, учениците и пенсионерите плащат по 2 лева, за да влязат и да разгледат крепостта. Цената на билета за семейства с до 2 деца е в общ размер на 9 лева. За обикновена беседа се плаща 7 лева, за специализирана по зададена тема - 9 лева, а за такава, на чужд език - 12 лева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина