Да почива в мир! Погребаха Ники от Асеновград два месеца след смъртта му

Автор: Plovdiv Now 256880
Да почива в мир! Погребаха Ники от Асеновград два месеца след смъртта му

Ники от Асеновград, който години наред се бори мъжки с рака и който почина на 8 март тази година в Испания, най-сетне намери вечен покой. Младият мъж е погребан на 9 май, два месеца след смъртта си. 

За това съобщи неговият брат, който публикува в социалните мрежи прощални думи:

Скъпи приятели, на 9 май изпратихме брат ми Николай в последния му земен път. За мен той беше пример за подражание, човека, на когото можех да разчитам винаги. Всички го познавахме като добър, отзивчив, състрадателен, борбен, лъчезарен, магнетичен,несломим... ИСТИНСКИ ЧОВЕК!!!

Винаги бе готов да помогне в името на доброто. Ще го запомним с широката усмивка и голямото сърце...и за миг не падна духом! За мен бе опора! И днес е времето да му кажа едно ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ за всичко! Благодарение на куража, който ми е давал през всичкитези години, днес аз съм готов да го запазя и нося завинаги в сърцето си! Обичаме те! Никога няма да те забравим! Светъл да е пътят ти! Благодаря Ви и на вас приятели, близки и непознати хора, които бяхте съпричастни с неговата голяма болка и борба! Поклон пред паметта му и Благодарност към Вас!

Припомняме, че Ники от Асеновград остана в тежко състояние в болницата в Испания след последните две хирургически интервенции, осма и девета поред. Над 4000 евро струваше транспортирането на тялото от чужбина – сума, с която семейството не разполагаше. Спешната дарителска кампания успя да събере за два дни близо 17000 лв.

Репатрирането на тленните останки на Ники се забави, от една страна - заради чисто бюрократични проблеми, а от друга - заради коронавируса, който покоси цяла Европа. Прогнозите бяха Николай да бъде погребан в началото на април, за да намери най-сетне вечер покой, но ето, че това се случи едва на 9 май.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина