Читалня на открито в деня на Паисий събра над 100 деца в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 5218
Читалня на открито в деня на Паисий събра над 100 деца в Асеновград

Паметната плоча на Хилендарския монах в Асеновград днес събра много цветя в знак на признателност и почит към живота и делото на отец Паисий. Историко-литературна програма за честването изнесоха членове от литературен клуб „Орфей” към Народно читалище „Св. преп. Паисий Хилендарски-1997 ”. 

Програмата на Паисиевите дни продължи в парка на улица „Цар Освободител”, където Градска библиотека „Паисий Хилендарски” организира „Читалня на открито”. В нея се включиха над 100 деца, които можеха да четат книги по избор, да рисуват или сами да си изработят книга в работилничката.

Събитията, посветени на създателя на „История славянобългарска”, започнаха вчера в Старинно училище „Св. Георги”, където се проведе „Ден на Паисий”, а вечерта в Градската библиотека се състоя самостоятелният рецитал на Виктория Стефанова под надслов „...и фърляше тайно през мрака тогаз най- първата искра в народната свяст”. Паисиевите дни в Асеновград ще завършат утре, 21 юни, с представяне на юбилейното издание на Рибния буквар на Петър Берон от 14.00 ч. в Градска библиотека.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина