Четирима работодатели търсеха служители на изнесената трудова борса в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 996
Четирима работодатели търсеха служители на изнесената трудова борса в Асеновград

Изнесена трудова борса между работодатели и търсещи работа лица се проведе във фоайето на Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград. Тези кампании обичайно се провеждат през пролетта или лятото, но тази година заради пандемията от коронавирус се наложи събитието да бъде отложено за по-късен етап.

В мероприятието днес трябваше да вземат участие общо шестима работодатели, но двама от тях не успяха да присъстват. Заради въведените противоепидемични мерки, които са в сила до утре вечерта, броят на безработните бе ограничен до близо 30 души, при спазване на дистанция от 1,5 метра.

Сред четиримата работодатели бяха представител на фирма производител на фарове за известна марка автомобили. Интересът от гражданите бе най-голям именно за свободните позиции в това предприятие. Имаше представител на офиса за Военен отчет, при когото се спираха не само мъже, но и жени, желаещи да кандидатстват за военнослужещи. Шивашка фирма пък представи своите условия пред присъстващите, като интересът към работните места там беше предимно от жени. Сред работодателите бе и собственик на аптека, който търси за вакантните позиции фармацевти и търговски представители.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина