“Чешити“ по разкази на Чудомир идват в Асеновград, на сцената оживяват най-колоритните образи

Автор: Plovdiv Now 1409
“Чешити“ по разкази на Чудомир идват в Асеновград, на сцената оживяват най-колоритните образи

Сцената на читалище "Родолюбие" в Асеновград ще посрещне гостуващия Драматичен театър - Габрово, който ще представи на 18 октомври от 19,00 часа комедията "Чешити" по разказите на Чудомир. Ще бъдат пресъздадени най-колоритните образи от творбите на автора.

Билети могат да бъдат закупени на касата на читалището, тел: 0889 199 878.

Габровският театър кани асеновградчани на новия си спектакъл по емблематични разкази от Чудомир - „Чешити”. В него са съхранени колоритния старинен език на Чудомир, животът в едно село, където битуват кой от кой по-изобретателни хора, способни да сътворят най-смешните и неповторими кукузлуци (майтапи). Кой ще се окаже най-големият мюзевирин (майтапчия) – Лъжлив Съби, Ламбо Кръчмата, Нено Сенегалеца, Баба Ната или Черна Гана? И какво може да се случи в един, единствен ден в кръчмата – ден като един човешки живот, гарниран с танци, пластични етюди и много смях? Например за да се продаде на градския тарикат едно дръгливо псе, да се установят няколко изневери, да се ожени заклетият ерген Павли и да се вземе страха на проклетата Стана.
„Казват, че народите са като децата – не обичат да им се чете морал, а искат да стигнат до истините, развличайки се. Казват още, че ако сатирата е хирургическият нож, то хуморът е „сладкият мехлем” за раната. Щом е така, не остава друго освен да си пожелаем този сладък мехлем да се произвежда масово и да се продава под път и над път, защото у нас има още много рани за лекуване” (Чудомир)

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина