Частично бедствено положение в Асеновградско, щетите са за над 200 000 лева

Автор: Plovdiv Now 6321
Частично бедствено положение в Асеновградско, щетите са за над 200 000 лева

Частично бедствено положение е обявено в община Асеновград. Комисия описва щетите, а по първоначални данни необходимите средствата за възстановяване са повече от 200 000 лева. По думите на зам.-кмета по строителството Петър Бояджиев най-сериозно засегнати са 10 улици в града и и кварталите Горни Воден и Долни Воден.

В село Тополово 15 улици са изровени, срутена е и част от подпорната стена на река Тополовска.

Той уточни, че в Асеновград е отнесена пътната настилка по улица "Конушка", която в момента е затворена за движение на автомобили. Под непрекъснато наблюдение е и свлачището по пътя за Асенова крепост, предаде БНР. Към момента в района няма движение на земна маса, но зоната е обезопасена с предупредителна лента и нови чували пясък, които да отвеждат водата от свлечения участък.

Припомняме, че вчера река Студена преля и наводни стотици декари в Русенско.  Малко по-късно Ивайловград беше наводнен от проливен дъжд. Вчера стана ясно, че нивото на язовира в село Тутраканци е спандало и вече няма опасност за населението, след като вчера язовирът преля.

Дни преди това силен дъжд с градушка наводни централните улици във Велико Търново. По-късно и в Пазарджик силен дъжд блокира улици. Градушка с големината на орех пък удари Кочово. В Горна Оряховица беше отменено частнично бедствено положение след пороите.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина