Браво! Футболен турнир събра 1442 лв. за лечението на Ева и Лизи от Асеновград

Автор: Plovdiv Now 6004
Браво! Футболен турнир събра 1442 лв. за лечението на Ева и Лизи от Асеновград

Благотворителен футболен турнир събра 1442 лв. за лечението на Ева и Лизи от Асеновград. Събитието се проведе на „Арена Шипка” в града по инициатива на "Общински младежки съвет-Асеновград". „Асеновградчани отново доказаха, че са хора с огромни и добри сърца и са винаги готови да помогнат на хората в нужда”, коментираха организаторите от Общински младежки съвет, които изказаха специални благодарности на участници и спонсори.

Малката Ева страда от Сарком на Юинг и се лекува в болница в Хайделберг, Германия. До момента е претърпяла няколко операции и интервенции, но лечението й продължава. Момиченцето има шанс да се възстанови напълно. Лекарите са обнадеждени, защото заболяването е открито в ранен стадий. Таксите в чуждестранната клиника обаче са непосилни за семейството й.

Лизи пък страда от множествена склероза. Единствената надежда за стопиране на заболяването и подобряване на сегашното й състояние е лечение със стволови клетки. За него обаче са необходими общо 36 хил. долара.

По инициатива на Общински младежки съвет към община Асеновград бяха поставени кутии за събиране на средства за лечението на момичетата на много места в града.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина