Боксьорката Станимира от Асеновград спечели купа “Странджа“, при мъжете - Радослав Росенов

Автор: Plovdiv Now 26239
Боксьорката Станимира от Асеновград спечели купа “Странджа“, при мъжете - Радослав Росенов

Боксьорката Станимира Петрова се поздрави с красива и убедителна победа във финала при 54-килограмовите на 74-ото издание на Международния турнир за Купа „Странджа“. Световната и трикратна европейска златна медалистка изигра три много силни рунда срещу представителката Полша Сандра Драбик.

Националката ни показа висока класа и не остави особен шанс на противничката си в рамките на целия двубой. След неговия край се стигна и до логичния успех с 5:0 в полза на родната националка, която е и трикратна носителка на купата.

"Много съм доволна, не само от златния медал, но и от играта ми. Това е най-важното, да се представям добре и да се чувствам спокойна и уверена на ринга. Щастлива съм от тази титла, защото турнирът наистина е на много високо ниво, съперничките ми в категорията бяха от световна класа, така че това прави златния медал още по-ценен. Радвам се също така и за победите на Севда и Светлана, като съжалявам, че не успяха и останалите момичета да вземат медали. Смятам, че турнирът е добра отправна точка преди Световното първенство, което е само след две седмици. Хубаво е, че няма много разстояние между двете състезания, така ще останем във върхова форма и за Индия“, каза след успеха си Станимира Петрова.

При мъжете Радослав Росенов спечели за втора поредна година Международния турнир за Купа „Странджа“. Националът ни бе избран за носител на трофея, след като триумфира по впечатляващ начин при 60-килограмовите в 74-ото издание на най-стария боксов турнир в Европа. Негов подгласник стана американецът Роби Гонзалес (80 кг), а на трето място застана друг наш национал – Хавиер Ибаниес (57 кг).

В отборната надпревара България зае второ място. Нашите се наредиха непосредствено след Узбекистан, а на почетната стълбичка се качиха и боксьорите на Ирландия. Страната ни завърши по впечатляващ начин МТ „Странджа“. Българските боксьори спечелиха общо 9 медала от турнира. Със златни отличия се поздравиха Севда Асенова (48), Станимира Петрова (54) и Светлана Каменова (57) при жените, както и Ясен Радев (54), Хавиер Ибаниес (57), Радослав Росенов (60) и Рами Киуан (75) при мъжете. Сребро спечели Уилиам Чолов (75), а Ергюнал Себахтин (48) взе бронз.

74-ото издание на Международния турнир за Купа "Странджа" бе едно от най-силните в световен план. Близо 400 боксьори от 38 страни взеха участие в надпреварата. Сред тях олимпийски, световни и европейски шампиони, както и 11 водачи на световните ранглисти в отделните категории.

Снимка: БФ БОКС/Startphoto.bg

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина