Благоустрояват асеновградския квартал Запад с 5,7 млн. лв.

Автор: Plovdiv Now 1062
Благоустрояват асеновградския квартал Запад с 5,7 млн. лв.

Стартира проектът за благоустрояване на асеновградския квартал Запад. Мащабни озеленителни дейности, изграждане на поливна система, изграждане на детски и спортни площадки, кътове за отдих, рехабилитация на вътрешно-квартални улици и тротоарни настилки, оформяне на допълнителни паркоместа, изграждане на енергоспестяващо улично и парково осветление, както и система за видеонаблюдение. Всичко това са видовите дейности, през които проектът ще бъде реализиран върху терен от над 100 дка. Обща стойност на безвъзмездна финансова помощ е в размер на 5 799 837,10 лв., от които 4 929 861,53 лв. европейско и 869 975,57 лв. национално съфинансиране. Срокът за реализиране на проекта е 30 месеца, тоест, до 21 декември 2019 г.

Това е първият голям проект, който община Асеновград успешно защити и вече стартира като стратегическа част от реализацията на Интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Асеновград. Той е важен и полезен, защото през него качествено ще се промени градската среда, екологията, естетичността и функционалността на публичните пространства в един голям квартал. Придобивките от него са нужни и отдавна чакани от асеновградчан  на всяка възраст, каза на пресконференция днес кметът на общината д-р Емил Караиванов. Инж. Мая Василева, инвеститорски контрол в екипа за управление на проекта, представи на мултимедия визуализацията по дейности и зони реализирането на проекта.

Като кмет на общината аз имам пълният ангажимент и отговорност и този пореден проект за асеновградчани и градската среда да се случи успешно и в срок, изпълнявайки целия обем от дейности и инвестиции, заключи д-р Караиванов.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина