Благотворителен турнир в помощ на Ева и Лизи обединява асеновградчани

Автор: Plovdiv Now 13557
Благотворителен турнир в помощ на Ева и Лизи обединява асеновградчани

Благотворителен турнир по мини футбол под наслод "За Ева и Лиза" обединява за пореден път асеновградчани. Спортното събитие е под егидата на Община Асеновград, както и на общинския младежки съвет. Турнирът ще се проведе на 19 май на игрището за мини-футбол „Арена Шипка”. Набраните средства ще бъдат дарени за лечението на двете болни момичета Лизавета Иванова и Ева Чолакова.

Посланието на младежите е „Нека заедно превърнем този ден във футболен празник и помогнем на нуждаещите се". За повече информация и записване можете да получите от организаторите на събитието на тел: 0894394141 и 09899172778.

Малката Ева страда от Сарком на Юинг и се лекува в болница в Хайделберг, Германия. До момента е претърпяла няколко операции и интервенции, но лечението й продължава. Момиченцето има шанс да се възстанови напълно. Лекарите са обнадеждени, защото заболяването е открито в ранен стадий. Таксите в чуждестранната клиника обаче са непосилни за семейството й.

Лизи пък страда от множествена склероза. Единствената надежда за стопиране на заболяването и подобряване на сегашното й състояние е лечение със стволови клетки. За него обаче са необходими общо 36 хил. долара.

По инициатива на Общински младежки съвет към община Асеновград бяха поставени кутии за събиране на средства за лечението на момичетата на много места в града.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина