Безстопанственост! Строители материали за детска площадка в Асеновград разпиляни

Автор: Plovdiv Now 6284
Безстопанственост! Строители материали за детска площадка в Асеновград разпиляни

Безстопанствено разпилени са строителни материали, част от бъдеща детска площадка в квартал "Запад" в Асеновград.

Гранули за саморазливни настилки, които са противоударни и по-безопасни за децата по детските площадки, са разпилени, а десетки чували са разкъсани в близост до блок на улица „Лозница”.

За това са сигнализирали граждани, а на място работници от новосформираното общинско социално предприятие за ремонт и поддръжка на общинска собственост са събирали разпиления материал. Щетите ще поеме фирмата-изпълнител на детската площадка, са уверили от предприятието. Колко са загубите от разсипаните гранули, към момента не е ясно.

Детска площадка е част от проекта „Градска среда - благоустрояване на открити публични пространства в град Асеновград”, финансиран по ОП „Региони в растеж” 2014-2020 година, финансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Реализирането на проекта включва мащабни озеленителни дейности, изграждане на поливна система, изграждане на детски и спортни площадки, кътове за отдих, рехабилитация на вътрешно-квартални улици и тротоарни настилки, оформяне на допълнителни паркоместа, изграждане на енергоспестяващо улично и парково осветление, както и система за видеонаблюдение. Дейностите ще се осъществят върху терен от над 100 дка на територията на квартал „Запад”.

Общата стойност на безвъзмездна финансова помощ по проекта е в размер на 5,8 милиона лева, от които малко над 4,9 милиона европейско и близо 900 000 лева национално съфинансиране. Срокът за реализиране на проекта е 30 месеца, с начало от 21 юни 2017 година до 21 декември 2019 година.

Източник и снимка: tvsatcom.bg

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина