Безработни се обучават за строители в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 3935
Безработни се обучават за строители в Асеновград

Бюрото по труда в Асеновград обявява старт на приема на заявления от безработни жители на общината за включване в обученията за придобиване на професионална квалификация и ключови компетентности, съобщава asenovgrad.net.

Предлаганата специалност е „Строител, вътрешни облицовки и настилки”., като местата са за общо 20 души. Кандидатите задължително трябва да са регистрирани в Бюрото по труда и да попадат в една от следните групи: до 29-годишна възраст, над 50-годишна възраст, продължително безработни, без професионална квалификация или с такава, която не е търсена на пазара на труда, неактивни лица, желаещи да работят, както и безработни с трайни увреждания.

Обучението по предлаганата строителна специалност започва на 1 юли. На курсистите ще бъде изплащана стипендия от 8 лв. за всеки присъствен ден, както и транспортни разходи в размер на 15 лв. за тези, които живеят в населено място извън Асеновград.

Обученията са финансирани със средства от Държавния бюджет по проект „Успешни ЗАЕДНО-За Едно Достойно Ново Образование", реализиран от Агенцията по заетостта в партньорство със Сдружение „Съюз за стопанска инициатива”. В рамките на проекта на минимум 56,5% от обучените лица ще бъде предложена работа по придобитата професия. Необходимо е безработните да представят копие на документ за завършен 10 клас или степен на образование.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина