Безработни в Асеновград се обучават за строители

Автор: Plovdiv Now 4409
Безработни в Асеновград се обучават за строители

Бюрото по труда за община Асеновград обявява прием на заявления от безработни лица за включване в обучения за придобиване на професионална квалификация и ключови компетентности.

Безработните, които искат да се обучат и да си намерят работа, могат да подадат заявления по професията „Строител”, специалност „Вътрешни облицовки и настилки”, като за обучението ще се приемат общо 20 души. 

Кандидатите трябва да са регистрирани в Бюрото по труда и да попадат в една от групите - безработни до 29 години или такива над 50 години, продължително безработни или без професионална квалификация, безработни с трайни увреждания и други.

Обучението започва от 1 юли, като курсистите ще получават стипендия от 8 лв. за всеки присъствен ден, както и транспортни разходи в размер на 15 лв. за тези, които живеят извън Асеновград.

Обученията са финансирани със средства от държавния бюджет по проект „Успешни ЗАЕДНО-За Едно Достойно Ново Образование", реализиран от Агенцията по заетостта в партньорство със Сдружение „Съюз за стопанска инициатива”. В рамките на проекта на минимум 56,5% от обучените лица ще бъде предложена работа по придобитата професия. Необходимо е безработните да представят копие на документ за завършен 10 клас или степен на образование.

Източник: senovgrad.net.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина