Безплатен високоскоростен WIFI интернет на ключови обществени места радва хората в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 7743
Безплатен високоскоростен WIFI интернет на ключови обществени места радва хората в Асеновград

Свободен достъп до интернет вече е на разположение на асеновградчани и гости на града в зоните на двата градски парка, скейт зоната до градския плувен басейн, както и на територията на общинския пазар. Покритие има и в района от пешеходния мост до Историческия музей. Свободният и безплатен достъп до мрежата е с наименование WiFi4EU.

Община Асеновград спечели проектно предложение за финансиране и подписа споразумение с Европейската комисията за получаване на ваучер и изграждане на WiFi мрежа. Инициативата финансира разходите за оборудване и инсталиране на точки за достъп за безжичен интернет. Като част от проекта, Община Асеновград се ангажира да достави интернет връзка до мрежата.

Кандидатстването на община Асеновград бе в края на 2018 година с проект по Инициатива на Европейската комисия WiFi4EU на стойност 15 000 евро.

Припомняме, че финансиране за изграждането на високоскоростна мрежа получиха и градовете Пловдив, Перущица, Стамболийски, Хисаря, Марица, Раковски и Садово или общо 130 общини из цяла България. Със средствата се осигурява безплатна мрежа на обществени места. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина