Без изненади: “ИСА–2000“ взима още 18 млн. лева за пътя Пловдив – Асеновград

Автор: Благовест Андонов 7052
Без изненади: “ИСА–2000“ взима още 18 млн. лева за пътя Пловдив – Асеновград

Само една фирма е подала оферта за проектирането и изграждането на локалните платна на пътя Пловдив – Асеновград. Очаквано това е фирмата на Юлиян Инджов – „ИСА - 2000”, която извърши всички дейности по трасето. Експертите от АПИ набързо са прегледали документация на фирмата, като тя е допусната до отваряне на ценовите предложения. Така до месец цялата процедура може да бъде завършена и да започне проектирането, а след това и изграждането на пътните платна.

Проектът за локалните отвеждащи платна на пътя се финансира от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“, а индикативната стойност на поръчката е над 18млн. лева с ДДС. Основният път бе ремонтиран със средства по „Региони в растеж”, като 10-километровия участък е почти завършен.

Това е третата поръчка, която касае превръщането на пътя между двата най-големи града в Пловдивска област в магистрала.  Първоначалният проект струваше 23 млн. лева с ДДС, а в  началото на годината от Министерството на регионалното развитие и благоустройство подписаха анекс с фирмата изпълнител "ИСА – 2000" по първата поръчка. 

Допълнителното строителство включва промяна на вида отводняване, поради бъдещото строителство на локалните платна и изграждане на кръгови кръстовища на мястото на триклонните.  Така сумата на основния договор нарасна от 23 на 34 млн. лева. Отделно фирмата на Юлиян Инджов спечели друга поръчка за 2 млн. лева, която е за изграждането на  кръгово кръстовище на изхода на Пловдив с Околовръстното. То трябва да им и лента за включване от бъдещия лъч на Околовръстното от Скобелева майка.

Така с трите поръчки сумата мина 55 млн. лева. В нея не са включени и сумите за отчуждаване на терените, които са по трасето. Очакванията са целият път – с локалите и кръговите кръстовища да бъде напълно готов до края на 2019 година.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина