Бачковската обител почете Свети Патриарх Евтимий Търновски с нощно бдение

Автор: Plovdiv Now 9951
Бачковската обител почете Свети Патриарх Евтимий Търновски с нощно бдение
Бачковският манастир почете паметта на последния светител на Втората българска държава – Свети Патриарх Евтимий Търновски, с нощно бдение.
 
Патриархът е удостоил с присъствието си Бачковската обител, предал в него на последните си ученици духовните си наставления и книжовните си постижения за съхраняването на вярата. 
 
Богослужебният чин на бдението бе отслужен в съборния храм на манастира от Преосвещения игумен на манастира Велички епископ Сионий в съслужение с братята на обителта и гости от Троянската света обител – йеромонах Стефан, монах Елисей. В службата участваше също архимандрит Никанор, игумен на Гигинския манастир, благочестиви монаси и монахини от православни обители, свещеници и иподякони.
 
През време на цялото богослужение храмът беше огласян от вдъхновеното пение на църковен хор с участието на д-р Любомир Игнатов, Димитър Арнаудов, Валери Попов и др. Събралите се в името на Патриарх Евтимий имаха радостта да чуят невероятното изпълнение от Богдан Диенер на „Терирем на Българската” от свети Йоан Кукузел.
 
В края на богослужението бе осветено и раздадено коливо с иконно изображение на Светия Патриарх, изработено от г-жа Невена Моджахед, за здраве и духовно поспешение.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина