Ателието на известен дизайнер в Асеновград шие маски и ги дарява на най-нуждаещите се

Автор: Plovdiv Now 11025
Ателието на известен дизайнер в Асеновград шие маски и ги дарява на най-нуждаещите се

Известният асеновградски дизайнер Стоян Радичев е един от местните предприемачи, които подават ръка на своите съграждани по време на извънредното положение и дарява безвъзмездно предпазни маски на хората, съобщава tvsatcom.bg.

Всекидневно от ателието му в Долни Воден излизат около 400 маски, които той разпределя на домове за деца без родители – в Асеновград и Плевен, на болницата в Асеновград, на полицаите в местното РПУ и на други държавни институции. Безплатни маски всекидневно раздава и на съседи в квартала, на приятели, познати и на който поиска.

Десетина човека работят в момента в ателието при взети задължителни мерки за безопасност, ще шият и ще даряват докато могат, категоричен е дизайнерът.

138 маски вчера отидоха за дом за деца в Плевен, 50 броя ще получат в РУ – Асеновград, 60 броя ще получат и в Спешното отделение в болницата в града. Маски от Стоян Радичев са получили и от Центъра за настаняване от семеен тип в Асеновград (зад болницата). Единствено за фирмите маските имат цена – 2,00 лв бройката.

За да поискат от неговите маски се обаждат и от чужбина. Звънят от Испания, от Англия, където също има недостиг на предпазни средства, казва дизайнерът.

Снимка: Фейсбук.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина