Асеновградското сдружение “Устремени“ маркира маршрута от село Новаково до хижа “Сини връх“

Автор: Plovdiv Now 18609
Асеновградското сдружение “Устремени“ маркира маршрута от село Новаково до хижа “Сини връх“

Асеновградското сдружение "Устремени" планира на 18 март полагане на синя маркировка и указателни табели по маршрута село Новаково - "Бунарска чука" - хижа "Сини връх" ("Новаковската" хижа).

Маршрутите от селото до хижата два: стар асфалтов път, достъпен само с много високопроходим автомобил, който е предвиден за настоящото маркиране. Вторият маршрут е туристическа пътека, преминаваща през местностите "Св. Петър", "Сланоците" и "Геновото корито".  

И двата маршрута са заложени в годишната програма  на сдружението за маркиране, почистване и рехабилитация на туристически маршрути в община Асеновград, която се изпълнява съвместно с ОП "Туризъм" - Асеновград.

Отсечката се движи изцяло по стар асфалтов път. Качването ще стане с високопроходим автомобил до хижа "Сини Връх" и оттам ще се направи спускане се спускане до село Новаково. Нужни са 2 или 3 доброволци, като материалите за маркировката са осигурени.

Дължината на маршрута е 10 км., а денивелация - 650 м., с ниска степен на трудност. Тръгването е в 10:00 часа от бензиностанцията на изхода на Асеновград в посока Смолян. Прибирането в Асеновград ще бъде към 16,00 часа. 

Източник: фейсбук

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина