Асеновградско иска референдум срещу добива на мрамор, затварят главен път на протест

Автор: Plovdiv Now 9443
Асеновградско иска референдум срещу добива на мрамор, затварят главен път на протест

Протестиращите села в Асеновградско започват подписка за референдум срещу добива на мрамор. Планират и да затворят за протест главен път номер 58 Асеновград – Кърджали в неделя.

Жителите на селата Червен, Горнослав и Долнослав, Орешец и Добростан, част новосформирания инициативен комитет за провеждане на местен референдум срещу добива на мрамор, ще протестират на 20 ноември, в неделя от 14.00 до 15.00 ч. Местните се събират на разклона в края на с. Червен за с. Горнослав, за да изразят своето несъгласие за дадената от Министерски съвет концесия в находището на местността Делчевото-2.
 
След общо събрание миналата седмица стана ясно, че недоволството ще продължи с всички законови средства. Стартира и подписка за провеждане на местен референдум по темата. Тя ще бъде отворена до февруари 2023-а година, като в нея могат да се запишат всички недоволни с постоянен или настоящ адрес в община Асеновград.

От инициативния комитет напомнят, че определеният от държавата терен е в непосредствена близост до имотите им, а находището се намира в защитена зона. Апелът им е да не се допускат компромиси със здравето и живота на гражданите за сметка на корпоративните интереси. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина