Асеновградските “Устремени“ канят на нов преход навръх Сирни заговезни

Автор: Plovdiv Now 6241
Асеновградските “Устремени“ канят на нов преход навръх Сирни заговезни

Планинарите от Сдружение "Устремени" канят да споделим с тях следващото уникално изживяване сред природата. Те ни предизвикват на 22-километров кръгов маршрут, който започва от голямото пространство край Метошкия комплекс, към Асенова крепост, преминавайки край параклис "Св. Илия". Преходът е предвиден за 1 март, навръх Баба Марта и Сирни заговезни.

От Асенова крепост до село Бачково групата ще движим по маршрут "По пътя на легионите", който е запазил големи фрагменти от стар античен търговски път, със зелена маркировка.

От село Бачково участниците ще се отправят към манастира и намиращата се над него Еленина чешма. Тук е предвиден обяд и разглеждане на красивите Бачковски водопади.

Връщайки се отново в края на маршрута "По пътя на легионите", маршрутът пресича река "Чая" и започва изкачване по зелена маркировка към изоставената хижа "Момина сълза". От хижата се тръгва към Асеновград и се слиза до каменния акведукт над комплекс "Високата пещ". Влизайки в Асеновград, групата ще премине край параклис "Св. Трифон" и пресичайки реката при емблематичния парк "Каварджията", ще достигне до "Метоха", затваряйки кръговия маршрут. 

Общата пешеходна дължина на прехода е 22.6 км. Сборният пункт е на площадката край "Метоха" в Асеновград в 9,30 часа на 1 март.

Записването става на мейл [email protected].

Участието в прехода не е обвързано със заплащане! Няма ограничение за броя участници. При неблагоприятно време организаторите си запазват правото за отмяна на събитието.

Източник: ustremeni.blogspot.com.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина