Асеновградски планинари канят на живописен преход за Международния ден на туризма

Автор: Plovdiv Now 5911
Асеновградски планинари канят на живописен преход за Международния ден на туризма

Сдружение "Устремени" в Асенвоград за четвърта поредна година организира и кани планинарите на масов туристически преход по случай Световния ден на туризма.

Тази година 27 септември се пада в неделя преходът ще съвпадне с датата на празника. 

Избраната дестинация е изключително живописният и леснодостъпен водопад "Лястовичи вир", скрит в красивата долина на река Голяма Сушица. Преходът е изключително подходящ за деца, семейства и хора с минимална туристическа подготовка. 

Тръгването е в 10:00 часа от центъра на село Долнослав. След беседа за красивите вековни чинари и културно-историческото наследство на района маршрутът продължава през обзорната местност "Къркарман" и достига го атракционното селище "Wild city". Сред невероятните гледки към язовир "Сушица" и голяма част от Горнотракийската низина се навлиза в гористата долина на река Голяма Сушица. Достигайки до водопада, ще бъде отделено достатъчно време за обяд и снимки на това изключително красиво място. 

В 14:00 часа групата ще тръгне по обратния маршрут и в около 16:00 часа преходът ще приключи. 

Транспортът е личен ангажимент на участниците и се извършва на принципа на споделеното пътуване. При неблагоприятна прогноза организаторите си запазват правото за отмяна на събитието или за промяна на маршрута. 

При провеждане на прехода ще се спазват всички противоепидемични мерки, указани в заповедите на Министерство на здравеопазването към настоящия момент. За участие в събитието се попълва декларация за информирано съгласие (изтеглете от тук).
 
ЗА УЧАСТИЕ В ПРЕХОДА НЕ СЕ ЗАПЛАЩА ТАКСА!
За записване, въпроси и текуща информация - [email protected].
 
Източник: ustremeni.blogspot.com.

 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина