Асеновградски планинари канят на нощен преход по пълнолуние

Автор: Plovdiv Now 4408
Асеновградски планинари канят на нощен преход по пълнолуние

Сдружение "Устремени" организира за седма поредна година и кани планинарите на "Нощен преход по пълнолуние". Събитието традиционно се провежда през последното тримесечие и този път е планирано за 12 октомври, а маршрутът ще мине по екопътека "Кутра", разположена югозападно над Асеновград.

Преходът досега ежегодно се провеждаше по маршрута Асеновград - местност "Параколово" - манастир "Св. Петка" - параклис "Св. Илия" (Гръцкия) - рид "Анатема" - Асеновград, но тази година "Устремени" са заложили на разнообразието и изненадата. 

12 октомври се пада събота, което предразполага присъствие на повече хора и възможност за провеждане на нощен "фотопикник" в предпоследната точка по маршрута - параклиса "Св. Димитър".

Има опция за достигане на параклиса през кратка и равна пътека (700 м), която започва от шосето след Асенова крепост в посока село Лясково, която е указана по-долу в описанието като "Алтернативен маршрут".

На параклис "Св. Димитър" има закрити беседки за около 60 човека. Организаторите ще се погрижат да има запален огън на камината край кътовете за отдих, за да могат да се пекат месо или зеленчуци. 

Маршрутът е с обща дължита 5,9 км и приблизителното време за преминаването му е два часа и половина. Сборният пункт е в 19:00 часа на Метоха в Асеновград.

Маршрутът е походящ за деца. Участниците могат да носят щеки по своя преценка, препоръчително е също да имат челник или фенер, както и около 2 литра питейна вода и суха храна или храна за скара.

Участието в прехода не е обвързано със заплащане. Сдружение "Устремени" няма ангажимент да е посредник в търсене на транспорт. При неблагоприятно време организаторите си запазват правото за отмяна на събитието.

Източник: ustremeni.blogspot.com.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина