Асеновградски планинари канят на есенен преход до махалата Мумджидам в Родопите

Автор: Plovdiv Now 41363
Асеновградски планинари канят на есенен преход до махалата Мумджидам в Родопите

Планинарите от туристическото сдружение "Устремени" в Асеновград канят на есенен преход до махалата Мумджидам, между която и село Три могили още пред през пролетта беше положена нова маркировка.

Тази погранична част между Източните и Западните Родопи е едно от най-магнетичните места и е една от основните дестинации в календарния план за еднодневни преходи на Сдружение "Устремени".

Преходът е планиран за 17 ноември, като тръгването е в 09:00 часа от бензиностанция "Петрол" на изхода на Асеновград. Разстоянието до центъра на село Три могили е 44 км. До селото ще се пътува с автомобили и оттам започва пешеходният преход, който е с обща дължина 8,2 км.

 Маршрутът е подходящ за деца.Транспортът е личен ангажимент и се извършва на принципа на споделеното пътуване. Участниците трябва да носят със себе си около 2 литра вода за пиене и пакет суха храна за обяд в махалата Мумджидам. Щеките са по лична преценка.

Желаещите да участват в прехода следава да се запишат на мейл [email protected].

Участието в прехода не е обвързано със заплащане. Сдружение "Устремени" има ангажимент в уреждане на транспорт само за своите членове. Няма лимит за броя на участниците. При неблагоприятно време организаторите си запазват правото за отмяна на събитието.

Източник: ustremeni.blogspot.com

Снимка: Фото Форум

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина