Асеновградски планинари изкачват връх “Исполин“, искате ли да се запишете?

Автор: Plovdiv Now 10239
Асеновградски планинари изкачват връх “Исполин“, искате ли да се запишете?

Асеновградското туристическо сдружение "Устремени" организира на 18 август изкачване на връх "Исполин" и отправя предизвикателство към планинарите.

Връх Исполин е висок 1524 метра и е първенеца на Шипченска Стара планина. Той е един от най-панорамните върхове в тази част на планината и неслучайно е обект на засилен туристически интерес. В близост се намира и Географския център на България - "Узана".

Началото на прехода ще е от най-високата точка на прохода "Шипка", като през панорамни участъци, редуващи се с пасажи широколистна гора, групата ще се изкачи на върха, а след това ще слезе до "Узана".

135 км от  Асеновград До изходната точка на пешеходния маршрут разстоянието е 135 километра от Асеновград, а приблизително общо време за преминаване е 8 часа.

Тръгването е в 07,00 часа от ДИП "България" в Асеновград, а вторият сборен пунк е на бензиностанция "Лукойл" на Карловско шосе в Пловдив в 07,30 часа. Изходният пункт е в 09,15 часа на паркинга на прохода "Шипка". Прибирането в Асеновград се планира в около 20,00 часа.

Маршрутът е походящ за деца - по преценка на родителите. Транспортът е личен ангажимент и се извършва на принципа на споделеното пътуване. Препоръчва се на участниците на са оборудвани с щеки, както и да си носят около 2 литра питейна вода и суха храна, защото на върха е предвиден обяд.

Записването се извършва на мейл [email protected]

Участието в прехода не е обвързано със заплащане. Сдружение "Устремени" няма ангажимент да е медиатор в търсене на транспорт
С оглед на максималния комфорт, при засилен интерес, групата ще бъде ограничена до 20 души. При неблагоприятно време организаторите си запазват правото да отменят събитието.

Източник: ustremeni.blogspot.com

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина