“Асеновградски баири“ ще се случат през 2021, поканени са участници и доброволци

Автор: Plovdiv Now 14022
“Асеновградски баири“ ще се случат през 2021, поканени са участници и доброволци
След принудително прекъсване през 2020 година, спортното събитие „Асеновградски баири” ще се случи през 2021, когато ще бъде неговото шесто издание.
 
Датите са 8 и 9 май. 
 
„Асеновградски баири” е състезание за тези, които обичат планинското бягане и колоездене, но и фестивал за онези, които обожават планината и времето с приятели. Деца и родители, професионалисти и любители – всички са добре дошли да участват като състезатели, да се включат като доброволци или да стискат палци за любимите си хора, казват организаторите. 
 
Събитието ще бъде в два поредни дни, като вечерта между тях участниците ще се събенат заедно да послушат музика, да потанцуват, да се забавляват и да станат още по-близки приятели.
 
Ще има и възможност за разпъване на палатки в местността около старт/финала.
 
Дисциплините са: планинско колоездене: 16 км; 42 км; планинско бягане: 10 км; 22 км; 42 км. Може да се участва в една или в няколко дисциплини по избор.
 
По трасето ще има разположени пунктове за засичане на време, храна, напитки и медикаменти.
 
Могат да участват деца и възрастни, професионални състезатели и просто любители, цели семейства и групи приятели.
 
"Можете да сте участници, доброволци или просто публика – както ви харесва. „Асеновградски баири” не е състезание на всяка цена, а просто два дни, които да отделим за спорт, забавление и време с приятели в планината", казват още организаторите.
 
Първият ден, 8 май, е посветен на колоезденето, а вторият, 9 май - на бягането.
 
Записването за участите става с предварителна регистрация в сайта https://asenovgradskibairi.eu/.
 
Ако искате не просто да наблюдавате, а да бъдете двигател на „Асеновградски баири”, регистрирайте се за доброволци тук: https://forms.gle/C2fmJ2F9LV3JsMem7
 
Ще можете да участвате в регистрирането или награждаването, старта или финала, да посрещате и изпращате състезатели по пунктовете. А ние ще се радваме да имаме повече приятели, които да се грижат за участниците и да случват реално тези два прекрасни дни с приятели и планини.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина