Асеновградчанин отива на съд! Шофирал пиян, опитал да подкупи полицаи

Автор: Plovdiv Now 6801
Асеновградчанин отива на съд! Шофирал пиян, опитал да подкупи полицаи

31-годишен мъж от Асеновград е с обвинение от Окръжна прокуратура – Пловдив. Причината е, че той си е позволил да шофира пиян, а при проверка е направил опит да подкупи полицаи.

Преди по малко от месец в Асеновград се провеждала специализирана полицейска операция по безопасност на движението.

Двама служители спрели лек автомобил „Нисан“.  Първоначално колата управлявала жена, но след като тя спряла, на шофьорското мястото седнал спътникът й. Той не се подчинил на разпорежданията на полицаите, потеглил с колата и започнало преследване  от полицията. Малко по-късно колата била настигната и спряна. 

Служителите на МВР поискали от водача документите му, както и да извършат тест за алкохол.

Мъжът отказал да бъде тестван. Той казал на полицаите, че е готов да им даде 1000 лева, за да не го проверяват. Извадил от чантичката си няколко банкноти на обща стойност от 520 лева и ги подхвърлил на багажника на полицейския автомобил.

Полицаите не взели парите и незабавно уведомили дежурния разследващ. По-късно обвиняемият се съгласил да бъде тестван с „Алкотест Дрегер“, който отчел 1,83 промила алкохол в кръвта му. Той е бил задържан за срок от 24 часа.

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 15 000 лева. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи заседание по делото.    

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина