Асеновградчани приеха от сърце идеята “Капачки за бъдеще“, събраха 1,5 тона

Автор: Plovdiv Now 5438
Асеновградчани приеха от сърце идеята “Капачки за бъдеще“, събраха 1,5 тона

Асеновградчани прегърнаха от сърце идеята на националната кампания "Капачки за бъдеще" и успяха да съберат впечатляващите 1,5 тона за периода от септември 2019 година до юни 2020 година, сподели Рамадан Ахмедов от екипа на Градска библиотека „Паисий Хилендарски”.

След тримесечната пауза заради предпазните мерки, свързани с коронавируса, кампанията се възражда, като организаторите има амбицията, освен с кувьози, да помогнат и с друга медицинска апаратура, недостигаща в болниците.

В Асеновград вече се събират нови количества капачки за следващото предаване, което най-вероятно ще бъде през есента. Един от пунктовете е Градска библиотека “Паисий Хилендарски”.

Пловдив също остава част от кампанията. На 20 юни от 10 до 13 часа всеки, който иска да помогне за каузата, може да занесе събраните пластмасови капачки пред Метро 1.

„Хората от Пловдив са едни от първите, които осъзнаха, че големите градове трябва да се обединим и да подкрепим по-малките населени места. Хората от Пловдив са едни от първите, които осъзнаха колко сериозен е проблемът с кувьозите и с медицинската техника в детските отделения в малките населени места. И за шести пореден път ще подкрепят кампанията”, казват организаторите.

До момента кампанията е дарила кувьози на болниците в Червен Бряг, Чирпан, Ботевград, Нова Загора, Троян, Кнежа, Левски, Бяла слатина, Мездра, Първомай, Харманли, Козлодуй, Велинград, Карлово, Казанлък, Асеновград, Мадан, Момчилград, Горна Оряховица, Омуртаг, Дулово и Туракан.

Медицинско оборудване пък са получили лечебните заведения в Белоградчик, Самоков, Сандански и Разлог.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина