Асеновградчани подкрепиха с отворени сърца Базара за размяна на дрехи, събраните средства отидоха поравно за Ева и Лизи

Автор: Plovdiv Now 5471
Асеновградчани подкрепиха с отворени сърца Базара за размяна на дрехи, събраните средства отидоха поравно за Ева и Лизи

Много асеновградчани с удоволствие подкрепиха Базара за размяна на дрехи в града. Инициативата се състоя през изминалата неделя в Туристическия информационен център. 

Това беше беше вторият поред базар и на него дойдоха два пъти повече хора, отколкото на предишния. Асеновградчани донесоха три пъти повече дрехи, обувки, чанти и аксесоари. Дамски, мъжки, детски, летни, зимни, спортни, официални, за всякаква възраст и вкус. Много от посетителите си харесаха по нещичко за себе си или за близките си и не на последно място - похвалиха инициативата и предложиха помощта си за следващия път. 

Припомняме, че беше предвидено на базара да има две кутии за дарения - едната за Лизи, другата за малката Ева Чолакова, които се борят с тежки и коварни заболяване. Организаторите обаче са взели решение кутията да бъде само една, а събраните средства да бъдат разделени по равно между двете момичета, като призовават "Нека следим лечението на нашите съгражданки и да не спираме да изпращаме, когато имаме възможност!". "Човекът е човек, когато е полезен", казват още не без основание те.

Предстои събраните от базара дрехи да бъдат разпределени на места, където са нужни.

Припомняме, че Базарът за размяна на дрехи в Асеновград е благотворителна инициатива и е под надслов "Донеси, избери си, вземи, без пари". Идеята на екиипа на Центъра за местни инициативи и развитие-Асеновград (ЦМИРА) е да не се изхвърлят на боклука дрехи, които вече не се носят. Защото "отпадъкът за едни е богатство за други".

Целта е ненужните за едни тоалети да бъдат оставени на организирания базар. Няма ограничение, относно вида им. "Независимо дали са мъжки, дамски, или детски, ще им дадете шанс някой друг да ги поноси, а Вие, на свой ред да потърсите нещо по вкуса си сред съкровищата от чуждите ракли", казват организаторите.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина