Асеновградчани изсипват строителни отпадъци на улицата, някой трябва да чисти след тях

Автор: Plovdiv Now 720
Асеновградчани изсипват строителни отпадъци на улицата, някой трябва да чисти след тях

Поредното нерегламентирано замърсяване в Асеновград е почистено днес. Натрупаните отпадъци бяха край съдовете за смет на улица „Мануш Войвода“ и са изхвърлени от някое от домакинствата в района. От отдел „Екология и околна среда“ към общината информират, че по-голямата част от отпадъка е бил строителен. Събрано е количество, достатъчно да напълни един съд – тип „гондола“.

Община Асеновград съобщава, че площадката за безплатно депониране функционира активно. Тя е изградена в приемната зона на Депото за твърди битови отпадъци в града. Площта й е 500 квадратни метра. На нея има разположени четири съда от тип "гондола" с вместимост на единия - 4 кубика. Всеки жител на общината може да предаде безвъзмездно строителен и едрогабаритен отпадък (фотьойли, дивани, матраци и други мебели от домакинството, тухли, керемиди, плочки, фаянсови и керамични изделия).

Припомняме, че ако опазваме природата чиста, тя ще ни се отплати. Самосъзнанието ще доведе до по-добро бъдеще за децата на България. Нека не забравяме, че почистването на нерегламентираните замърсявания е за сметка на всеки един гражданин. Община Асеновград апелира при забелязани нарушители да се сигнализира на телефон 112.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина