Асеновградчани даряват кръв, за да дадат надежда за живот

Автор: Plovdiv Now 6193
Асеновградчани даряват кръв, за да дадат надежда за живот

Под мотото „Дарете кръв, подарете надежда за живот” на 19 и 22 юли ще се проведе кръводарителска кампания в Асеновград. В мобилен кабинет пред сградата на общината в часовете от 9:00ч. до 12:30ч. всеки, който желае, може да подкрепи каузата, която се реализира от медици от Районен център по трансфузионна хематология –Пловдив.

Безвъзмездното кръводаряване е инициатива с цел да се подпомогне на нуждаещите се ежедневно от преливане на кръв. Акцията е част от Националната кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване на Министерството на Здравеопазването.

Кръвният център - Пловдив се стреми да приобщава повече хора към ценностите на гражданското общество като благотворителност, добротворство и милосърдие. По този начин се спасяват човешки животи, като се осигурява качествена и безопасна кръв и кръвни продукти за всички лечебни заведения на територия, заемаща 1/5 от площта на Република България.

Историята на Кръвния център датира отпреди 68 години, през които той функционира ежедневно и обслужва болничните структури в областите Пловдив, Хасково, Кърджали, Пазарджик и Смолян.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина