Асеновград се готви да празнува 3 март, събитията започват още днес

Автор: Plovdiv Now 6403
Асеновград се готви да празнува 3 март, събитията започват още днес

Асеновград ще отбележи годишнината от Освобождението на България с богата тържествена програма. Хората ще имат възможността да се насладят на стари традиционни патриотични и вълнуващи фолклорни изпълнения. Какви ще са те, се пази в тайна засега, за да бъде изненада за присъстващите.

Празничната програма започва със събитие още днес, 27 февруари, а специален гост-изпълнител в кулминацията на тържествата ще е 12-годишната Елена Василева, чийто огромен глас ще се извиси с песента "Притури се планината". Малката певица притежава огромен талант, който вече няколко години продължава да се развива и да прославя името на Асеновград в цялата страна.

В концерта ще се представят и изгряващите звезди от Музейната музикална школа и Фолклорна група „Надежда Хвойнева“. Младите изпълнители с гласове на славеи ще допринесат за приповдигане на празничното патриотично и пролетно настроение. "Театрална работилница за мечти", Клуб за народни танци „Феникс“ и ПФА „Станимака“ също ще развълнуват публиката със своите прочувствени изпълнения.

Ето и пълната програма за честване на 145 години свободна България:
27.02.23 г. (понеделник):
17:30 ч. - Градска библиотека: Мартенска арт работилница за деца и възрастни.

28.02.23 г. (вторник):
13:30 ч. - ОУ „Отец Паисий“: Исторически музей - Асеновград пресъздава обичая „Мартуване“.

01.03.23 г. (сряда):
10:30 ч. - ДГ „Зорница“ - Асеновград (централна сграда): Исторически музей - Асеновград пресъздава обичая „Мартуване“.
17:30 ч. - Градска библиотека: „Забравените фотографии от освободителната Руско-турска война 1877 г. – 1878 г.”. Гостуваща изложба на Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства – Казанлък.
18:00 ч. - Градската библиотека: „Сърце за България“. Арт работилница за деца и възрастни.

02.03.23 г. (четвъртък):
15:00 ч. - СУ „Св. Св. Кирил и Методий“: „145 години свободна България“. Градска библиотека гостува с урок по родолюбие.

03.03.23 г. (петък): Национален празник на България:
11:00 ч. - храм „Св. Димитър”: Панихида в памет на загиналите за Освобождението на България. Поднасяне на цветя на гроба на прапоршчик Вишняков.
11:30 ч. - пл. „Акад. Николай Хайтов”: Военен ритуал по издигане на националното знаме на Република България. Слово на д-р Христо Грудев – кмет на община Асеновград. „Обичам България” – празничен концерт с участието на Елена Василева, Музейната музикална школа, Фолклорна група „Надежда Хвойнева“, "Театрална работилница за мечти", Клуб за народни танци „Феникс“ и ПФА „Станимака“. Ден на отворените врати в Исторически музей - Асеновград.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина