Асеновград празнува цял месец с богата ПРОГРАМА

Автор: Plovdiv Now 8056
Асеновград празнува цял месец с богата ПРОГРАМА

Майските културни празници за 2023 година ще завършат в неделя, 28-ми май, с празника на Асеновград. И тази година по традиция, денят ще е изпълнен с богата и разнообразна програма. На самият 28-ми май празничната програма ще започне в 9:00 ч. с тържествена света литургия в църквата „Св.Николай Чудотворец“.

След нея в 10:30 ч. ще се извърши ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметникът на патрона на града – Цар Иван Асен II.

Церемонията по издигане на националното знаме ще се извърши в 11:00 ч. до сцената на пл. „Акад. Николай Хайтов“, където ще бъдат наградени и почетните граждани на Община Асеновград.

В градският парк ще се проведат по-голямата част от мероприятията, които ще стартират в 10:00 ч. с Панаир на българските занаяти и събор на ковачите и ножарите.

Ученици от ПГ по ХВТ „Св. Димитрий Солунски“  ще направят изложба – базар на свои изделия. Празничното настроение ще е поверено на Представителния духов оркестър на ВВС гр. Пловдив, които ще свирят в 11:30 ч.

След тяхното изпълнение в 12:00 ч. ансамбъл „Тракия“ ще изнесе празничен концерт.

Поздрав към асеновградчани ще отправят и местни творчески състави. Не са забравени и най-малките. Забавленията за тях ще стартират в 16:00 ч.

Концерт на Музейна музикална школа с ръководител Веселина Пашалиева ще закрие честванията на празникът в парка с начален час 18:00 ч.

Пред чешмата на Каварджията в 17:30 ч. групата за стари градски песни „Абел“ ще изнесе концерт под надслов „Спомени и песни до старата чешма“.

В края на  празничния ден в 19:30 ч., на сцената на площада, поздрав ще отправи денс формация „Косара“, а след нея концерт ще изнесе Михаела Маринова.

Честванията не могат да минат и без традиционното хоро, което тази година ще бъде с Нелина с начален час 20:30 ч. Празнични илюминации ще закрият празника на Асеновград в 21:45 ч.

ТВ САТ КОМ

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина