Асеновград празнува Лазаровден и Цветница с голям концерт

Автор: Plovdiv Now 6590
Асеновград празнува Лазаровден и Цветница с голям концерт

Българската православна църква отбелязва големите празници Лазаровден и Цветница в предстоящите събота и неделя. В община Асеновград те ще бъдат отбелязани от местните читалища и самодейните школи към тях, за да съхранят и представят традициите и българските обичаи.

На Лазаровден в 10,00 часа на площада в село Избеглии читалище „Христо Ботев” ще представи възстановка на обичая лазаруване, в който девойки пеят песни за любов, плодородие, семейно благополучие и здраве. Детски танцов състав „Избеглийче” ще покаже богатството и красотата на българското хоро с танцов спектакъл.

На Цветница или Връбница, както също е известен празникът, читалище „Родолюбие” в Асеновград ви кани на празничен концерт-спектакъл от 11,00 часа. На този ден вече 30 години децата празнуват с много цветно настроение и тържественост. Участници тази година са детски театрален състав „Буратино”, вокална група „Родолюбие”, балетно студио „Терпсихора” и други.

Ще има и пролетна детска арт работилница. В школата по изобразително изкуство всяко дете ще може да изпробва своята фантазия и сръчност в изработването на красиви неща и да отнесе след това със себе си един прекрасен пролетен спомен от празника.

            

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина