Асеновград поднесе комплимент и подарък на столетницата баба Пасинка

Автор: Plovdiv Now 7685
Асеновград поднесе комплимент и подарък на столетницата баба Пасинка

Баба Пасина Герзова от село асеновградското село Леново отпразнува вчера 100-годишен юбилей със своите близки и съселяните си. Уважи я и заместник-кметът инж. Петър Петров като представител на общината, както и с кметът на населеното място – Борис Ангелов.

Баба Пасина, както я наричат местните, получи много пожелания за здраве и за поне още 100 г. живот. Тя скромно каза, че „няма нужда чак толкова дълго”. Пасина Герзова е родена на 22.01.1920 г.

До днес тя продължава да върши ежедневните си задължения на домакиня. Пере на ръка, мете пред дома си, храни животните в двора. Казва, че не иска да се залежава, защото това би я погубило. И

100-годишната жена от Леново получи комплимент от община Асеновград – почетен плакет, на който е гравирано нейното име и е подписано лично от кмета на града доктор Христо Грудев, който и беше изпратил и поздравителен адрес.

„За мен е гордост и чест, че в община Асеновград има хора, които могат да се похвалят с достолепните 100 години живот! Продължавайте да заразявате с любов и доброта. Пожелавам Ви крепко здраве и още дълги години да бъдете опора на близките си и тяхната жива история! Да ги радвате с присъствието си и да получавате обичта и уважението им. Защото споделените моменти с любимите хора са най-ценното в един човешки живот”, пише в посланието си Грудев.

Баба Пасина получи и огромен букет цветя, както и парична сума, като подарък от община Асеновград.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина