Арести по пътищата край Асеновград и Пловдив заради алкохол, дрога и нелегален тютюн

Автор: Plovdiv Now 4784
Арести по пътищата край Асеновград и Пловдив заради алкохол, дрога и нелегален тютюн

Три бързи производства са образувани срещу нарушители на пътя през изминалото денонощие.

41-годишен мъж от Лъки е бил спрян от служители на РУ Асеновград за проверка на пътя Лъки-Белица-Борово. Той е бил зад волана на товарен автомобил «Мерцедес». По надлежния ред е отчетено, че водачът е управлявал транспортното средство с алкохолна концентрация от 2,10 промила. Мъжът е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. 

32-годишен пловдивчанин също е задържан за престъпление на пътя при проверка от служители на Трето РУ. Пред униформените водачът на лек автомобил „Нисан алмера“ е заявил, че предишната вечер е употребил наркотично вещество и в себе си носи останалата част от него. При личен обиск от лицето е иззет  8,63 грама канабис.  Мъжът е отведен в районното управление, а по надлежния ред е установено, че шофира под въздействие именно на канабис.  

60 кг тютюн без бандерол са иззети от лек автомобил «Ситроен ксара пикасо» при спецакция от служители на Трето РУ. Задържани са четири лица от Велинград - 60 годишен водач и трима пътници в автомобила. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 234 ал 1 от НК.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина