Акция срещу изоставени автомобили започва в Асеновград, може да има и глоби

Автор: Plovdiv Now 12801
Акция срещу изоставени автомобили започва в Асеновград, може да има и глоби

Акция за освобождаване на паркоместа от изоставени автомобили върху общински терени започва в Асеновград. Собствениците на разкомплектовани или излезли от употреба моторни превозни средства ще получат писмено предизвестие - предупредителни стикери, за да премахнат колите си в срок от 7 дни до 14 дни доброволно. Бележките ще бъдат разлепени на самите автомобили.

Според действащата Наредба за организация и контрол при паркиране и престой на МПС и безопасност на движението на превозните средства и гражданите на територията на град Асеновград, за излезли от употреба автомобили се считат тези с прекратена регистрация или, на които не е извършен технически преглед 2 последователни години, без регистрационни номера, когато са паркирани по тротоари, улици, площадки, обществени паркинги, зелени площи и други терени - държавна или общинска собственост.

В случай че собственикът не предприеме мерки за освобождаване на заетото пространство в посочения срок, Община Асеновград може да му наложи глоба в размер от 50 лева до 300 лева. И ако автомобилът все пак не бъде премахнат, градската управа има право да го премести на площадка за временно съхранение или в център за разкомплектоване. Акцията се извършва от звеното "Инспекторат, паркинги и гаражи" и полицаи от РУ - Асеновград. 

Инспекторите започват обходи и огледи за наличие на такива автомобили, а ръководството на града апелира гражданите да сигнализират, ако видят такива коли в различните райони на града.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина