Акция на пътя в Асеновградско: Почти всички спрени са глобени!

Автор: Plovdiv Now 8096
Акция на пътя в Асеновградско: Почти всички спрени са глобени!

Петима неправоспособни водачи са сред 107-те нарушения, засечени при засиления пътен контрол на територията на РУ-Асеновград вчера. Акцията по безопасност на движението е проведена от служители на пловдивския сектор "Специализирани полицейски зили" в периода от 11.00 до 23.00 ч в събота.

Проверени са общо 112 лица и 110 МПС. За констатирани 107 нарушения на ЗДвП са съставени 53 акта и 28 глоби с фиш. Още 8 акта са съставени и за нередности по ЗБЛД. Така излиза, че почти всички спрени са били глобени. От водачите 5 са били неправоспособни, 2 - с изтекъл срок на СУМПС, а 10 - с нередовни пътни документи.

Други четирима са били с неплатени глоби, а 6 са ползвалипо време на движение мобилни телефони без необходимите устройства. Три МПС са били технически неизправни, 7 - без преминат ГТП, а още толкова са имали затъмнени предни обзорни стъкла. Документирани са и 39 случая на неизползвани на обезпокоителни колани, както и 9 нарушения на пътните знаци и маркировка.

От началото на годината са регистрирани 702 624 случая на превишаване на скоростта в България. 400 000 от тях са в градовете, а близо 20% нарушенията са били в тъмните часове на денонощието. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина