Агресивното куче в Асеновград, нападнало 8-годишно момче, е вече в приют

Автор: Plovdiv Now 517
Агресивното куче в Асеновград, нападнало 8-годишно момче, е вече в приют

Кметът д-р Емил Караиванов е разпоредил спешна и пълна проверка на обстоятелствата около инцидента с 8-годишното момче, нападнато и нахапано от бездомно агресивно куче на улица „Отец Паисий” в града.

Два сигнала е получила Общината, съответно на 2 и на 9 юли, като администрацията е реагирала и на двата, а във връзка с втория в рамките на деня след двукратна проверка са били изяснени всички факти по неприятния инцидент.

Към 18:30 часа същия ден в съвместната акция с екип от общински приют – Пловдив безстопанственото куче е било заловено и транспортирано до ОП „Зооветеринарен комплекс“ – Пловдив. Проблемното агресивно животно до момента не е било третирано и маркирано. По данни на съседи обаче то е било хранено в района, където е забелязано отскоро.

"Изключително неприятен е инцидентът. В разговор с бащата на детето изразих пълна готовност да съдействам с каквото е нужно за пълното му възстановяване. Заявих, че общината носи отговорност за всичко, което е в нейните задълженията и възможности при такива случаи", каза по повод на случилото се кметът д-р Емил Караиванов.

"За огромно съжаление, такава е картината в цялата страна, никоя общината не е в състояние сама, без ресурса и подкрепата на държавата, да реши качествено и трайно проблема с бездомните кучета", допълни той.

Новини

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина