99 автомобила извън движение вдигнаха в Асеновградско, сред тях и ретро коли

Автор: Plovdiv Now 6074
99 автомобила извън движение вдигнаха в Асеновградско, сред тях и ретро коли

130 собственици на коли извън движение са получили предписание в Асеновградско за периода от 11 май до 10 август 2020 година. Премахнатите коли наброяват 99. На част от останалите автомобили все още тече 14-дневният срок за доброволно отстраняване на автомобила от терена. За това следи дейност „Инспекторат, паркинги и гаражи“ към Община Асеновград.

Собственици на други изоставени коли пък са заявили, че ще ги отремонтират. Автомобилите на трети са запорирани от банки или притежателите им са в чужбина и не могат да бъдат открити засега.

Комисия извърши проверки и по населените места на община Асеновград. За период от един месец служителите на „Инспекторат, паркинги и гаражи“ там със съдействието на кметове и кметски наместници са съставили общо 47 констативни протокола, а премахнатите от общински и държавни терени изоставени коли са 33 на брой. В село Червен например от са констатирани и отстранени 3 автомобила, в Боянци – 5, а в Мулдава – 7. В квартал „Долни Воден“ от 9 коли с предписания, 8 са премахнати. В село Мостово – от 4 констатирани, два автомобила вече са отстранени.

Интерес предизвикват ретро колите, на които са се натъкнали служители от Инспектората. Сред тях има полуразкомплектовани и изоставени камиони, миниванове, микробуси, леки автомобили и други, които вероятно може повече да не бъдат срещнати из улиците на България и по света.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина