8 катастрофи с 14 ранени и 1 загинал са станали край Асеновград, Садово и Куклен

Автор: Plovdiv Now 5930
8 катастрофи с 14 ранени и 1 загинал са станали край Асеновград, Садово и Куклен

8 катастрофи с 14 ранени и 1 загинал са станали през първите два месеца на новата година на територията на РУ – Асеновград. Пътните инциденти са с 9 по-малко в сравнение със същия период на 2018, ранените са със 7 по-малко, а нивото на загиналите се запазва, става ясно от статистиката на МВР.

Причините за произшествията са сблъсъци между моторни превозни средства, удар в крайпътно дърво или съоръжение, в скат или каруца,  несъобразена скорост, отнемане предимство, неспазване дистанция. Катастрофата, при която има един загинал, е преобръщане на автомобила на пътното платно извън населено място.

За последните 10 години през месеците януари и февруари служителите на реда са регистрирали общо 125 катастрофи, 168 ранени и 4 загинали.

Пътните произшествия само с материални щети, случили се през януари и февруари тази година на територията на РУ – Асеновград , са 41 и са с 6 по-малко от тези в същия период на 2018.

РУ – Асеновград обслужва общините Асеновград, Садово, Лъки и част от община Куклен, в които са включени три града и 53 села с второкласна, третокласна и четвъртокласна пътна мрежа на площ от 1091 кв.км. Населението е около 98 000 жители, като повече от половината живеят в градовете.

На територията на община Асеновград през месец януари 2019 са станали 5 пътни произшествия с 8 ранени, а през февруари  - 1 инцидент с 1 загинал след преобръщане извън пътното платно поради движение с несъобразена скорост извън населено място.

В община Куклен през месец януари няма катастрофи с пострадали лица, а през февруари е станало едно пътно произшествие с един ранен – преобръщане извън пътното платно поради движение с несъобразена скорост извън населено място.

На територията на община Садово през януари 2019 са станали 3 катастрофи със 7 ранени  извън населено място, а през февруари не са регистрирани инциденти с пострадали участници в движението.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина