Мъжът, убит от непълнолетните роми в Асеновград, се е задушил със собствената си кръв

Автор: Ива Модова 26290
Мъжът, убит от непълнолетните роми в Асеновград, се е задушил със собствената си кръв

48-годишният Хайрети Юмер, който бе убит в Асеновград, е починал в следствие на задушаване. Това стана ясно след прочитане и приемане на съдебномедицинската експертиза, назначена по случая. Според експертите, кръвта на жертвата се е стичала по дихателните му пътища, а освен това е получил задушаване и в следствие на душене с ръка или крак и скачане върху гърдите.

Припомняме, че делото срещу  Исмаил Асан/15/ и Митко Асенов/17/, подсъдими за убийството на 48-годишния мъж в Асеновград, продължава в Окръжен съд. Днес бяха призовани останалите свидетели в процеса, както и вещите лица.

„Не може да се каже колко точно удара са били нанесени, но със сигурност са над 10 в областта на главата и още толкова в гърдите. Определено жертвата е била в съзнание, мъчела се е . Получавал е гърчове заради намаления приток на въздух, имал е хрипове, давел се е и това е било видно, т.е. убиецът е виждал това. Алкохолът в кръвта на починалия не е оказал влияние, дори имаме сведения, че последния е молел да го оставят на мира”, казаха пред съда експертите от Съдебна медицина.

По време на заседанието бяха приети още пет експертизи по делото. От комплексната съдебно психиатрична и психологична стана ясно, че алкохолът в кръвта на Исмаил, не е оказало влияние при убийството.

„Той е бил в нормално алкохолно опиянение. Не е имало провокация от страна на жертвата, което може да се приеме, че липсва афект”, заявиха експертите.

Делото обаче бе отложено. Призовани за днес бяха три лица, които са били с  Исмаил   и Митко в парка, непосредствено преди убийството. На предходното заседание, Асенов разказа, че са пиели и играли карти с Жулиета, Шабан и Смаил. Жената и Исмаил се скарали, след което последния бил набит от придружителите на Жулиета.

Жената и един от свидетелите - Шабан пристигнаха в съдебна зала. Оказа се обаче, че двамата не могат да бъдат разпитани. Жулиета пристигна без лична карта, а само с удостоверение за самоличност от МВР. 27-годишната жена никога не е имала документи и заради заседанието днес е подала молба за издаване на такива. По същия начин и Шабан. Освен това, жената заяви, че не разбира български език и не може да говори. Затова ще бъде разпитана в присъствието на преводач от турски.

Поради това и делото бе отложено за края на март. Тогава ще бъдат разпитани останалите свидетели, сред които Жулиета и Шабан, а след това може да се премине към фаза на пледоария.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина