42-ма нови под карантина в Асеновград, нарушители продължават да се събират на групи

Автор: Plovdiv Now 21171
42-ма нови под карантина в Асеновград, нарушители продължават да се събират на групи

За периода 27, 28 и 29 март има нови 42-ма души под карантина в Асеновград. На 35 лица вече е отпаднала карантината и те са без оплаквания. 

Екипи на Здравната инспекция и полицията в Асеновград извършиха 17 проверки на лица за спазване на карантинните ограничения, 20 проверки на търговски обекти, както и 9 проверки на обекти с обществено предназначение. Нарушения не бяха констатирани.

В дежурната част на Община Асеновград са получени общо 9 сигнала за нарушаване на ограничителните мерки за периода от 27 до 29 март. В по-голямата си част са за събиране на групички хора на обществени места. Всички сигнали са предадени в РУ-Асеновград по компетентност.

Като проблем в момента се очертава, че една макар и малка част от населението не осъзнава необходимостта от ограничителните мерки и не ги спазва. Това се забелязва не само в парковете и алеите, но и пред блокове и махали, където хората се събират на групи.

Предприемат се по-строги мерки към нарушителите, като са създадени специални екипи за контрол в парковете и алеите за отдих.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина