200 кг боклук събраха след народните борби край Асеновград, разчистват и индустриална зона „Изток“

Автор: Plovdiv Now 7822
200 кг боклук събраха след народните борби край Асеновград, разчистват и индустриална зона „Изток“

Близо 10 чувала с около 200 килограма отпадъци бяха събрани от сметопочистващата фирма и от местността „Свети Трифон“ край Асеновград след провеждане на традиционните народни борби там. Събрани са различен вид отпадъци – стъклени и PVC бутилки, пластмасови опаковки и чаши, салфетки и други. Община Асеновград увеличава контрола по установяване на нарушители, които изхвърлят отпадъци на нерегламентирани места, като инспекторите от отдел „Екология“ ще извършват ежедневни проверки.

Близо 25 000 лева е отделила общината за почистване на нерегламентирани сметища за 2020 г. Около 9 000 лева от тях вече са похарчени за разчистване на замърсени места, вместо при наличие на излишък в края на годината, парите да се инвестират в обновяване на съдовете за отпадъци или в увеличаване броя на служителите по чистотата. Почистени към момента са общо 8 от 9-те констатирани по-рано нерегламентирани замърсявания на територията на община Асеновград, включително и входно-изходните артерии на града във всички посоки. Градската управа уверява, че ще продължи да следи и да откликва на граждански сигнали. Приканваме гражданите, ако видят хора, които замърсяват, да сигнализират, за да бъдат предприети незабавни мерки.

Община Асеновград продължава почистването на нерегламентирани замърсявания. Днес 30 служители от сметопочистващата фирма разчистват индустриална зона „Изток“ - от стария гробищен парк до Козановско шосе и общинския терен пред ТИР паркинга и пред фирмите, разположени в близост, от двете страни на пътното платно. Заради разчистването на посочения терен бяха отклонени човешки ресурси, които се грижат за чистотата на уличната мрежа вътре в града. А именно, работата на служителите по ръчното почистване на Асеновград са пренасочени към индустриална зона „Изток“. Сред отпадъците там са открити пластмасови и найлонови опаковки, автомобилни гуми и други. На почистените места ще бъдат поставени забранителни указателни табели. Междувременно се извършва и контрол по недопускане на нерегламентирани замърсявания в населените места от община Асеновград. От 50 лева до 500 лева глоба ще бъде наложена при повторно замърсяване от установени нарушители.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина