2 тона стари мебели събраха при акцията в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 4723
2 тона стари мебели събраха при акцията в Асеновград

Около 2 тона стари мебели са събрани по време на акцията в Асеновград. Гражданите оставяха покрай съдовете за отпадъци, както беше указано, фотьойли, дивани, матраци и друга мебелировка от бита. Събраните мебели ще бъдат извозени за рециклиране на площадката в депото на село Шишманци.

Община Асеновград припомня, че опазването на околната среда зависи почти изцяло и единствено от хората. Ако ние, сами не пазим природата, а я замърсяваме, то някой ден тя ще бъде погубена безвъзвратно. Затова от общинската управа апелират гражданите да не изхвърлят отпадъци на нерегламентирани за целта места, да не замърсяват средата около себе си, да не се пали огън в планините и горите, да не се режат нерегламентирано дървета. Нека заедно успеем да запазим тази даденост, която имаме пред себе си, като ползваме всички възможности, които ни се предоставят, за безплатно депониране.

Община Асеновград отчита акцията по събиране на мебели като успешна. Идеята е подобни мероприятия да се превърнат в обичайни и да се провеждат няколко пъти в годината. Очаква се до края на летния сезон в Асеновград да се проведе още една подобна кампания.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина