16 писатели и карикатуристи взеха награди от хумористичния конкурс в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 7104
16 писатели и карикатуристи взеха награди от хумористичния конкурс в Асеновград

„Богатство е за нас и сферата на изкуството да има такива талантливи писатели и карикатуристи в това толкова специфично и тясно ориентирано направление като сатирата.”

С тези думи кметът на община Асеновград поздрави участниците и победителите от Седмия международен конкурс за хумор и сатира „Голямата къща на мъдрите хора”. Преди церемонията по награждаването на отличените творци, актьорите от Сатиричния театър Дорбиела Попова и Емил Емилов разиграха комедийни скечове по сценарий на писателя сатирик Калин Калинов. Обичаният от поколения българи музикален композитор Хайгашод Агасян зарадва публиката, изпълнявайки някои любими свои песни като „Ваничка”, „Глътка живот и „От много, много далеч”.

Творбите на наградените участници в конкурса са публикувани в сайта на Община Асеновград както и на www.asenovgradnews.com.

Награда за карикатура:

I място – Веселин Зидаров от гр. Трявна

II място – Ириен Трендафилов от гр. Пловдив

III място – Константин Казанцев от гр. Киев, Украйна

Почетни грамоти: Николай Георгиев- Кайо от София, Мирослав Божков от София, Христо Недялков от София, Мая Чолакова от София, Валери Александров от София.

Награди за хумористични и сатирични творби:

I място – Диана Фъртунова от гр. Бургас

II място – Валери Иванов от гр. Пазарджик

III място – Христо Недялков от София

Почетни грамоти: Васил Иванов от Чирпан, Иван Овчаров от Варна, Валентин Димитров от Варна, Лозан Такев от София, Тодор Билчев от Русе.

Честито на наградените!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина