10 лв за правостоящо “място“: Хора пътуват от Пловдив до Смолян като чували с картофи

Автор: Валерия Василева 12001
10 лв за правостоящо “място“: Хора пътуват от Пловдив до Смолян като чували с картофи

Правостоящи хора пътуват по линията Пловдив-Смолян тази сутрин. Фирмата превозвач е пловдивското дружество "Емилия-98". 

Срещу цена на билета от 10 лева, хората биват превозвани като чували с картофи - без седалка, без каквото и да е осигуряване с колани - по множеството завои по планинския път. Автобусът е тръгнал в 8 часа от Пловдив, а хората ще пристигнат едва към 10:30 след кошмарно лъкатушене в условията на нулева сигурност и комфорт. 

„Купили сме билетите си още на 8 септември. Не сме и предполагали, че ще ни предоставят подобна услуга по превоз“, коментират възмутени пътуващи пред наш репортер.

Оказва се, че въпреки изричните законови разпоредби, пътниците са обречени да прекарат над 2 часа наблъскани, накрак, държейки се кой за където може. Пътническият транспорт в междуградски условия изисква всеки да се е разположил на седалка и да е подсигурен с колан. С подобни "екстри" пътуващите в маршрутното бусче на "Емилия" обаче не са удостоени. 

Телефонът за връзка с фирмата превозвач, разположен върху касовия бон, както и на всички достъпни места в онлайн пространството, е деактивиран. "Абонат с такъв номер не съществува" - гласи операторът при опит да се свържете с "Емилия". 

За сметка на това фирма с такъв номер - да превозва пътници, погазвайки закона и сигурността на човешки животи, съществува.  Краят на касовата бележка, който гласи: "Приятни пътуване", явно е саркастично послание към пътниците. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина