10 бона обезщетение ще плати Общината в Асеновград на дете, ухапано от куче

Автор: Plovdiv Now 13036
10 бона обезщетение ще плати Общината в Асеновград на дете, ухапано от куче

10 000 лева е осъдена да изплати Община Асеновград на нападнатото и ухапано от куче дете, съобщава asenovgrad.net.

Обезщетението, което Районният съд отсъди да бъде изплатено на 8-годишното момче чрез неговите родители и законни представители, е отсъдено за "неимуществени вреди, изразяващи се в разкъсно-контузна рана по лявата ушна мида, две разкъсно-контузни рани по лявата лицева половина, разкъсно-контузна рана по предната повърхност на дясната колянна става, разкъсно-контузна рана по задната повърхност на дясната колянна става, нарушаване целостта на четириглавия мускул на десния крак, страх и стрес", всичко това причинено от нападение и ухапване от безстопанствено куче. 

Припомняме, че инцидентът стана през месец юни 2019 година. Детето, което се казва Митко, заедно с двама свои приятели се прибирали към дома си на улица „Отец Паисий“  в града, когато пред тях се озовало бездомното животно и ги нападнало.

Съседи са станали свидетели на случката и са се притекли на помощ на децата, като са успели да прогонят кучето. Митко по спешност бил откаран в УМБАЛ „Свети Георги“ в Клиниката по ортопедия и травматология с няколко наранявания. Родителите още тогава бяха категорични, че ще съдят Общината.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина