Тошко Йорданов: Ако заявките са верни, би трябвало да има правителство

Автор: Plovdiv Now 6954
Тошко Йорданов: Ако заявките са верни, би трябвало да има правителство

Зам.-председател на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов пръв говори от трибуната на 46-ото Народно събрание като представител на първата партия в парламента. В изказването си той направи заявка за разговори с останалите партии и неколкократно подчерта, че ако заявките на повечето от партиите са достоверни, то посоката и приоритетите им са що годе едни и същи.

"Този парламент, който нареди българския народ е по-различен от предишния. Според нас е доста по-близо до реалността и това, което желаят българските граждани. Самият факт, че тук присъства Министерски съвет, за разлика от предния път, значи че тези хората не се срамуват да застанат тук пред вас. Знаете резултатите от изборите, знаете какво ще направим като политическа сила. Когато президентът Радев даде мандат ние ще предложим кабинет и ще проведем разговор за политиките, които трябва да се повеждат. Разговорите, които ще проведем с останалите колеги, за посоката, в която трябва да тласнем страната, не мисля, че там имаме основни различия с повечето политически партии – нито по темата с Главния прокурор, съдебната реформа, унизителните пенсии на нашите майки и бащи", посочи Йорданов като изненадващо включи не само приоритетите, заложени в програмите на "Демократична България", но и на БСП що се касае до пенсиите. 

Йорданов още веднъж подчерта, че се надява необходимостта от бързи действия да обедини народните представители и да се продължи политиката, водена от служебния кабинет. 

"Ако предварителните заявени декларации за промяна на държавата, а не за желание за постове, са верни, би трябвало да има правителство, което да продължи работата, която започна Служебния кабинет, защото според нас това е посоката, в която трябва да се развива страната. Ако няма, вероятността да отидем към нови предсрочни парламентарни избори е голяма", посочи Йорданов. 

Той обаче не пропусна да добави, че има и една партия в изолация. 

„Знаете, че има една политическа партия, с която се съмнявам много хора в тази зала, да искат да работят с нея“, допълни Йорданов.

Йорданов завърши с анализ на двата изхода от ситуацията.

"В следващите 10-15 дни ще стане ясно дали можем да работим заедно за нещата, които повтарям мисля, че са еднакви за повечето политически сили тук в тази зала, или ще ходим на избори. Ако се стигне до там, няма нищо неправилно и недемократично в тази посока", посочи зам.-председателят на ИТН. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина