Ново обвинение за Капитана, който мъртвопиян блъсна жена в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 2603
Ново обвинение за Капитана, който мъртвопиян блъсна жена в Пловдив

Автор: Георги Тошев

Районна пракуратура - Пловдив привлече като обвиняем 41-годишния Иван Райчинов, по прякор Капитана. Той вече е с повдигнато обвинение за това, че на 20 април 2024 г. на паркинга на заведение на ул. "Лев Толстой", при управление на товарен автомобил - джип, марка "Форд", е  нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил средна телесна повреда - счупване на прешлен, на 51-годишна жена, научи trafficnews.bg.

Припомняме, че по това време Капитана е бил с над промила алкохол в кръвта. На място рокерът е отказал да бъде тестван за употреба на наркотици. Той беше задържан, но първоначално срещу него не беше повдигнато обвинение за причиняването на телесно повреда, а само за шофиране под въздействие на алкохол. Затова и Районен съд в Пловдив го освободи от ареста без мярка за неотклонение.

Настоящето обвинението на Капитана е повдигнато на базата на събраните към момента доказателства, както и на заключението на назначената и изготвена  съдебномедицинска експертиза. Според вещите лица при пътното произшествие е причинена средна телесна повреда на пострадалата жена. 

По досъдебното производство са извършени и огледи на местопроизшествие, установени и разпитани са свидетели - очевидци на инцидента и други действия по разследването. 

Районна прокуратура-Пловдив е протестирала определение на Районен съд-Пловдив, с което на обвиняемия не е била взета мярка за неотклонение във връзка с предходното му обвинение за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол - 3,31 промила.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина